Akıllı Telefonlarda Dosya, Klasör veya Uygulama Gizleme
Akıllı Telefonlarda Dosya, Klasör veya Uygulama Gizleme
Günümüzde teknolojinin ilerlemesi birtakım tehlikeleri de beraberinde getirdi. Dolayısıyla insanlar güvenliğe daha da önem vermeye başladı. Çoğu insan uygulamaları gizlemeyi merak etmekte.
Teknolojinin gelişmesiyle birlikte birçok avantaja sahip olmuş olsak da bunlarla birlikte bir o kadar da dezavantaj elde ettik diyebiliriz. Çünkü artık insanlar rahatlıkla birbirlerinin cihazlarına girebilmekte. Dolayısıyla insanlar telefonlarında bulunan önemli klasörleri, dosyaları ve hatta uygulamaları gizlemenin yollarını araştırmakta.
Android Telefonlarda Gizleme İşlemi
Eğer Android işletim sistemine sahip bir telefonunuz varsa siz de bu yazımızda belirteceğimiz yöntemlerden faydalanarak dosya, uygulama gizleme işlemini yapabilirsiniz.
Bazı durumlarda telefonunuzu başkalarıyla paylaşmak zorunda kalabilirsiniz. Telefonunuzda bulunan özel verileri, telefonu paylaştığınız kişinin görmemesi için belirli yollara başvurarak bu özel verileri gizleyebilir ve karşı tarafın görmesine engel olabilirsiniz. Android cihazlarda bulunan dosyaları gizlemek istiyorsanız öncelikle “Dosyalarım” uygulamasına girip o dosyayı bulmalısınız. Ardından dosyanın üzerine dokunarak yeniden adlandırabilirsiniz. Dosya isminin başına nokta koyup tamam demeniz halinde bu dosyaları görünmez yapmış olacaksınız. Bu dosyalara yeniden ulaşabilmek için ise yine “Dosyalarım” adlı uygulamaya giriş yapıp ayarlara girmeniz gerekiyor. Buradan da “Gizli Dosyaları Göster” kutucuğunu doldurarak gizlediğiniz dosyalara tekrar ulaşabilirsiniz.
IOS İşletim Sistemli Telefonlarda Gizleme İşlemi
Eğer iOS işletim sistemine sahip bir telefon kullanıyorsanız Android’de olduğu gibi resmi bir yöntem değil de bir çeşit kurnazlık sayesinde gizli klasörler oluşturmanız mümkün. Bu klasörleri oluşturmak için öncelikle internet üzerinden gri veya beyaz renkte bir wallpaper bulmanız sonrasında ise saydamlık ayarını yapmanız gerekiyor. Bunu Ayarlar menüsünün Genel sekmesinin Erişilebilirlik bölümünden “Saydamlığı Azalt” seçeneğine dokunarak yapabilirsiniz. Sonrasında indireceğiniz uygulamadan simge oluşturmayı seçip bağlantıya git butonuna tıklayın. Aşağıdaki fotoğraf seçeneğine dokunup indirmiş olduğunuz duvar kağıdını seçin. URL kısmını boşluk bırakın ve yükleye dokunarak işlemi başlatın. Otomatik olarak Safari açıldığında Ana Ekrana Ekle seçeneğine dokunarak ekleyin. İsim olarak nokta koyabilirsiniz. [ ] parantezler arasındaki boşluğu kopyalayıp klasör ismi olarak ayarlamanız halinden tek yapmanız gereken duvar kağıdını ayarlamak olacak. Ondan sonra gizli klasörünüz hazır hale gelecektir.
Yukarıdaki işlemleri uygulayarak siz de kendi cihazınızda klasör gizleme işlemini yapabilirsiniz.