GÜNCEL GELİŞMELER

Soyer: Türkiye yine İzmir’den ilham almalı

İzmirli muhtarlardan sahnede muhteşem 100’üncü yıl performansı 
 
İzmir’in 100’üncü kurtuluş yıl dönümü için hayatlarında ilk defa eğitim alarak tiyatro sahnesine çıkan 100 muhtar, Kurtuluştan Demokrasiye İzmir Muhtarlar Müzikali’ni AASSM’de sahneledi. İzmir’in kurtuluş öyküsünü muhteşem bir performansla sahneleyen muhtarları Türkiye’ye ilham olması için turneye çıkarmak istediklerini söyleyen Başkan Tunç Soyer, “Türkiye yine İzmir’den ilham almalı” dedi. 
 
 
İzmir’in 100’üncü kurtuluş yıl dönümü için kentin dört bir yanından 100 muhtarın bir araya gelerek hazırladıkları “Kurtuluştan Demokrasiye İzmir Muhtarlar Müzikali”  Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde (AASSM) sahnelendi. 
 
 
İzmir Büyükşehir Belediyesi bünyesinde iki aylık tiyatro ve müzik eğitimi alarak sahneye çıkan muhtarlar, Afyon’dan İzmir’e düzenlenen Zafer ve Anma Yürüyüşü kapsamında Alaşehir’de sahneledikleri oyunun ardından İzmir’de seyirci karşısına çıktı. AASSM Büyük Salon’un tamamen dolduğu oyuna İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve eşi Neptün Soyer, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Alaşehir Belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Özuslu, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları Ertuğrul Tugay ve Şükran Nurlu, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar, meclis üyeleri ve çok sayıda yurttaş katıldı. 
 
 
“İzmir’in anlatacak bir hikayesi daha var”
Tiyatro oyununu büyük bir beğeniyle izleyen Başkan Tunç Soyer, sahneye çıkarak muhtarları ve eğitmenleri tebrik etti. Başkan Soyer, “Bu kurtuluş destanı, olağanüstü güzel anlatıldı, tüylerimiz diken diken oldu. Sizleri bu muazzam şov için tebrik ediyorum. Gerçekten muhtar arkadaşlarımın her biriyle iftihar ediyorum. İzmir’in Saat Kulesi gibi, körfezi gibi anlattığımız çok özel şeyleri vardır. Bundan anlatacak bir hikayemiz daha var;  İzmir muhtarları. İzmir yine İzmirliliğini yaptı. Bu arkadaşların Türkiye’yi fethetmesi lazım. Arkadaşlarımızı turneye çıkarmamız lazım. Türkiye sizlerden ilham almalı. İzmir yine Türkiye’ye örnek olmalı. Bunu muhtarlarımız yapacak biliyorum. Bütün Türkiye’ye umut verecekler. Kurtuluş destanını yazanlar rahat uyusunlar. Arkalarından gelen muhtarlarımız sonuna kadar onların hatıralarına sahip çıkıyorlar” şeklinde konuştu. 
 
 
Muhtarlar ilk defa çıktıkları sahnede devleşti 
İzmir’in 100’üncü yaşı için gönüllü olarak muhtarlıklarından çıkarak hayatlarında ilk defa sahneye çıkan muhtarlar, muhteşem bir performansla İzmir’in kurtuluş hikâyesini anlattı. Müzikalin genel sanat yönetmenliğini Vedat Murat Güzel, yönetmenliğini Aysel Güzel, yazarlığını Emre Behiç Yavuz, müziğini Pelin Kadıoğlu, dans koreografisini ise Özgür Adiloğlu üstlendi. Ege Bölgesi türkülerinden yola çıkarak üç efe ve iki kadın kahramanın hikâyesinin anlatıldığı oyunda Atçalı Mehmet, Yörük Ali, Çakırcalı Mehmet, Çete Emir Ayşe, Gördesli Makbule gibi bilinen kişilerin yanında kurgusal karakterler canlandırıldı. Orkestrası, korosu, halk dansları grubu, geniş oyuncu kadrosu, d ekor ve kostümüyle görkemli bir görsel şölen sunan oyuna, seyirciler alkışlarıyla eşlik etti.  
Muhtarlar, AASSM’deki performansın ardından 8 Eylül’de Kemalpaşa’da Dere Mesire Alanı’nda izleyiciyle buluşacak.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu