MESLEKLER HAKKINDA BİLGİLER

Biyomedikal Mühendisi Nasıl Olunur? Ne İş Yapar? Maaşları Ne Kadar?

Biyomedikal Mühendisi Nasıl Olunur? Ne İş Yapar? Maaşları Ne Kadar?

Biyomedikal mühendisi başarılı bir biyomedikal mühendisi olmak için, tıp endüstrisi için tasarım sistemleri geliştirmeye ve sürdürmeye büyük ilgi duymalısınız.

Biyomedikal mühendisi, mühendislik ilkelerini ve malzeme teknolojisini sağlık hizmetlerine uygular. Biyomedikal mühendislerine çeşitli ortamlarda ihtiyaç vardır. Sağlık departmanları ve enstitüleri tarafından kullanılabilir.

Biyomedikal Mühendisi Nasıl Olunur?

Biyomedikal mühendisi olmak için eğitim şartı vardır. Biyomedikal mühendisi nasıl olunur? Biyomedikal mühendisi olmak isteyenlerin lise eğitimini tamamlamaları ve üniversiteye giriş sınavına girmeleri gerekmektedir. Sınavı geçip yeterli puanı alan kişilerin Biyomedikal Mühendisliği Bölümünü seçmeleri ve dört yıl eğitim almaları gerekmektedir. Eğitimini alıp başarıyla mezun olan kişiler biyomedikal mühendisi olabilirler.

Biyomedikal Mühendisi Ne İş Yapar?

Başlıca sorumluluk ve görevleri şu şekilde sıralayabiliriz;

Başta tıp alanı olmak üzere tüm biyolojik alanlarda kullanılan elektronik cihazların üretimi, geliştirilmesi ve Ar-Ge çalışmalarından sorumludurlar. Biyomedikal mühendisi ne iş yapar?

Tıp veya biyolojik alanlarda kullanılmak üzere cihazlar tasarlamak, bu araçlar için gerekli ortamı sağlamak ve bu sistem için gerekli bağlantıları oluşturmak için tasarlanmış ekipmanlar.

Tıp ve teknolojinin gelişimini takip eder ve buna göre araç ve gereçler tasarlar.

Özellikle sağlık sektöründe veya çalışmış oldukları sektörde yapılan ürünlerin kalite kontrolünü sağlamak.

Çoğunlukla sağlık sektöründe çalışırlar. Kamuda bu mesleğe olan talep her geçen gün artmaktadır.

 Biyomedikal Mühendisi Maaşları Ne Kadar?

Bu konuda kesin bir rakam vermek zor. Çünkü ücretler kamu ve özel sektör arasında farklılık gösterebilmektedir. Ek olarak, bir kişinin bu alandaki yeteneği, deneyimi ve performansı da maaşları etkiler. Kamu kurumlarında çalışan mühendisler 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa göre teknik hizmetler sınıfından maaş almaktadırlar. Biyomedikal mühendisi maaşları ne kadar? Özel sektörde çalışan mühendisler ise asgari ücretin 4 ila 6 katı maaş alabilmektedir. 2 ile 5 yıl arasında iş tecrübesi olan pozisyonlara göre sıralama yapılırsa;

4.500 ile 5.000 arasında Ar-Ge pozisyonunda bulunan kişiler,

Yönetim pozisyonundaki kişiler 5.000 ile 7.000 arasındadır,

Kalite, kontrol ve teknik yönetim pozisyonlarından sorumlu kişiler 2.500 ile 3.000 arasında maaş alabilirler.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu