TEKNOLOJİ HABERLERİ

İOS Mu Daha İyi Android Mi?

İOS Mu Daha İyi Android Mi?

İOS mu daha iyi Android mi sorusu kullanıcılara sorulduğunda değişkenlik gösterebilir. Android birçok telefonun ve markanın işlemciliği olduğu için her tarafta olması mümkündür ama İOS sadece apple markasına özel olduğu için fazla bir seçenek yoktur. Ayrıca Android farklı modellerde olmasından dolayı fiyat olarak da bütçenize uygun bulabilirsiniz ama İOS da modellerin fiyatları bellidir. O fiyattan farklı bir fiyata bulmanız mümkün değildir.

Sadece farklı satış yerlerinde çok ufak farklarla satışı yapılabilir. Birçok insanın bütçesine uygunluğu ile Android çoğu telefon kullanıcısı tarafından tercih edilmektedir. İOS ise pratik ve hızlı işlemcili telefon seven kullanıcıları cezbetmektedir. İşlemciliğin kullanış rahatlığı bakımından ise daha önceden Android kullananlar Androidden yana tercihini kullanıyor İOS kullananlar ise Android kullanmayı sevmiyor.

Hangi işlemciye alışıldıysa onu tercih ediyorlar. İki işlemci de durmadan güncellenir ve telefonun daha kullanışlı olması için telefona yeni özellikler gelmesine neden olur. Bu sebeple hangi işlemciliği alırsanız alın pişman olmazsınız. İki işlemci de birbiriyle rekabet halinde olduğu için ikisinin de birbirinden aşağı kalır yanı yoktur.

İOS ve Android Farkları

İOS cihazlarda batarya telefonun içinde oluyor ve kendi başınıza çıkartamıyorsunuz. Bir teknik servisin ilgilenmesi gerekiyor. Androidler de ise batarya telefondan ayrılabildiği için batarya bozulduğunda kendi kendinize değiştirebiliyorsunuz. İOS da kendine özel pek çok uygulama bulunurken Android telefonda bu kadar seçenek olmayabilir ve İOS da paralı uygulamalarda fazlayken Android de paralı uygulamalarla sık karşılaşılamıyor. İOS işlemcili telefonlarda bellek sabir geliyor ama Android telefonlarda sd kart ile belleğin kapasitesi artırılabiliyor.

Andorid ve İOS Güvenlik İşletim Sistemi

Güvenlik olarak da İOS işlemciliğin kendine ait bir koruma duvarı vardır ve gizlilik kapalıdır. Android de ise güvenlik sistemi değişkendir ve bazı durumlarda güvenlikle alakalı bizim verdiğimiz onaylara göre risk oluşturan bir duruma gelinmesine sebep olabilir. Yani Android güvenliği kendi bünyesinde saklamaktansa size emanet edip kendi güvenliğinizi kendiniz sağlamanızı istiyor. İOS işlemciler, Apple’ın diğer ürünleriyle uyumludur fakat Windows’a uyum sağlarken sorun yaşayabilir. Ama Androidler için böyle bir durum söz konusu değildir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu