MESLEKLER HAKKINDA BİLGİLER

Endeks Okuma Görevlisi Nasıl Olunur, Ne İş Yapar, Maaşları Ne Kadar?

Endeks Okuma Görevlisi Nasıl Olunur, Ne İş Yapar, Maaşları Ne Kadar?

Günümüzde merak edilen meslek dalları arasında yer alan endeks okuma görevlisi nasıl olunur, ne iş yapar, maaşları ne kadar sorusuna cevap aranmaktadır.

Endeks okuma görevlisi nasıl olunur, ne iş yapar, maaşları ne kadar sorusu ile merak edilen meslek dalları arasında yer almaktadır. Büyük bir kesim aradıkları cevaplar sonunda meslek seçimi konusunda yardım almaktadır.

Endeks Okuma Görevlisi Nasıl Olunur?

Her geçen gün adının farklı olması nedeni hakkında fazla araştırmalar yapılan endeks okuma görevlisi nedir en fazla cevap aranan sorulardan olmaktadır. Konut ya da ticari işletmelerin enerji ile su kullanım oranlarını belirleme ve faturalandırma görevleri yapan kişilere endeks okuma görevlisi denilmektedir. Pek çok meslek sahibi arayışında olan kişilerin araştırdığı endeks okuma görevlisi nasıl olunur soruları çok fazla sorulmaktadır. Endeks okuma görevlisi olmak adına resmi bir eğitim zorunluluğu bulunmamaktadır. Yüksek gerilim alanında çalışmak zorunda görevlilerin Elektrik Kuvvetli Akım Tesislerinde hizmet verebilmeleri için yüksek gerilim altında çalışma izin belgesi almaları gerekir.

Endeks Okuma Görevlisi Ne İş Yapar?

Endeks okuma görevlisi ne iş yapar en fazla merak edilen konuların başında yer almaktadır. İşte bu meslek dalına sahip olan kişilerin yapması gereken görevler şunlardır;

  • Elektrik, doğalgaz ve su sayaçlarını okumak, Arızalı ya da tahrif edilmiş olan sayaçları tespit etmek,
  • Endeksör cihazı ile faturalandırma yapılması,
  • Sızıntı ve güvenlik tehditlerinin belirlenmesini yapmak,
  • Anormal tüketimi bulmak ve dalgalanma sebeplerinin tespit edilmesi,
  • Kaçak kullanım tespiti halinde alakalı birimlere raporlama yapılması,
  • Güvenlik prosedürlerine uygun olarak çalışmaları gerçekleştirmek,
  • Şirket ve müşteri tarafından istek üzerine bakım görevlerini yerine getirmek ya da şebeke sayacında küçük oranlarda onarımlar yapmak.

Endeks Okuma Görevlisi Ne Kadar Maaş Alır?

Son günlerde çok fazla merak edilen endeks okuma görevlisi ne kadar maaş alır sorusunda cevap olarak ortalama yaklaşık 3 bin 50 TL kadar almaktadırlar. Yapılan çalışmalar sonrasında tecrübe gibi durumlara göre maaşlar farklı olmaktadır.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu