OTOMOBİL DÜNYASI

Hangi Motor Daha Az Yakar?

Hangi Motor Daha Az Yakar?

Otomobil alacak kişilerin en fazla sorduğu soruların başında hangi motor daha az yakar gelmekte ve cevap bulmak için araştırmalar yapılmaktadır.

Hangi motor daha az yakar sorusu en fazla yeni otomobil almaya karar veren kişiler tarafından sorulmakta ve yanıt aranmaktadır. Araç yakıt durumu çok önemli olduğundan en son modellerde bile daha az yakan bir yakıt sistemi tercih edilmektedir. Böyle bir durumda ülkemizde en fazla tercih edilen seçenek dizel motorlu araç modelleri olmaktadır. Bunların yanı sıra yakıt tasarrufu sadece kullanılan araçlarda değil zorlu geçe mevsim şartları, yolların ve trafiğin durumuna göre değişmektedir.

Az Yakan Motor Seçenekleri

Otomobil kullanan herkesin en fazla araştırdıkları konuların başında gelen az yakan motor seçenekleri şunlardır;

1.2 Motor

1.2 motorların yakıt tasarrufu yaptığı bilinen en yanlış bilgi olmaktadır. Çünkü bu tarz motorlar otomobilin ağırlığını çekmekte zorlandığı ve daha fazla yakıt istemekte olup diğer motor seçeneklerine göre çok daha fazla yakıt harcamaktadır.

1.3 Motor

1.3 motorlar dünya standartları arasında tercih edilen sayılı seçenekler içinde yer almaktadır. Ayrıca bu motor seçeneği ülkemizde daha çok ticari araçlarda kullanılmaktadır. 1. 3 motor seçeneği gerek az yakması gerek ise otomobilin ağırlığını eşit bir şekilde çekmesi ile bilinmektedir. Bu motor seçeneklerinin en büyük avantajları ise yakıttan fazlası ile kar etmesi olmaktadır.

1.4 Motor

1.4 motor çeşitleri ülkemizde ve dünyanın pek çok yerinde en fazla kullanılan seçeneklerden bir tanesi olmaktadır. Bunların yanı sıra 1.4 motor seçeneği genel olarak hatcback ve sedan araçlarda daha fazla kullanılmaktadır. 1.4 ile 1.5 motor gücüne sahip olan araçlar aynı yakıt sisteminde kabul edilerek aynı şekilde tasarrufa sahip olmaktadırlar.

1.5 Motor

Genel olarak 1.5 motor seçeneği dizel sistemli araçlarda kullanılmaktadır. Bu tarz motor seçeneğinde dizel yakıt sisteminin kullanılması tam olarak otomobilin silindir hacmi ile kitlesine göre yapılmaktadır. Mesela; 1.5 motor gücüne sahip olan bir araç 4 silindir gücünde olarak eş zamanlı olarak çalışmaktadır. 4 silindire eşit olarak dağılır ve hız bağlı kalmadan daha az yakıt yakar.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu