GÜNCEL GELİŞMELER

TKP Genel Sekreteri Kemal Okuyan: Yeni bir dönemi açmış olduk

TKP'nin 102. kuruluş yıldönümünde "2023 Yeniden" çağrısıyla düzenlediği buluşmaların ilki dün İstanbul'da yapıldı. Binlerce kişi Bostancı Gösteri Merkezi'nde bir araya geldi.

 

Coşkulu buluşmanın ardından açıklama yapan TKP Genel Sekreteri Kemal Okuyan, İstanbul'daki etkinliği ve TKP'nin açtığı yeni dönemi değerlendirdi.

 

'TKP’nin seçim çalışması oy avcılığıyla olmaz'

2023 Yeniden toplantılarının yeni bir düzen, eşitlikçi bir düzen, sosyalizm fikrini güncel kılmak için düzenlendiğini belirten Okuyan, "Bu ülkeyi ayağa kaldıracak, karanlıktan çıkaracak biricik kurtuluşu, sosyalizmi daha fazla erteleyemeyiz. Önümüzdeki günlerde tek tek TKP’nin temel sorunlara ilişkin çözüm önerilerini açıklamaya başlayacağız. Bir yandan da seçim çalışmalarını başlatmış oluyoruz. TKP’nin seçim çalışması oy avcılığıyla olmaz, somut hedeflerin emekçi halka mal edilmesiyle olur, örgütlenerek olur, düzen partilerine meydan okuyarak olur ve sandıktan sosyalist bir Türkiye için daha fazla umut, daha fazla enerji çıkartma çabası ile olur." ifadelerini kullandı.

 

'Türkiye’nin en köklü partisiyiz ve bugüne, geleceğe odaklanıyoruz'

İstanbul etkinliğinin gerçekleştiği tarih 10 Eylül aynı zamanda TKP'nin kuruluşunun da yıldönümü. Okuyan Parti'nin 102. yıldönümüne dair de şöyle değerlendirmelerde bulundu:

 

"Biz bu yıl bir yaş günü anması yapmayı tercih etmedik. Partimizin kurucuları Mustafa Suphi ve yoldaşları, Şefik Hüsnü ve diğer önde gelen yöneticilerimiz, Nâzım Hikmet, Hikmet Kıvılcımlı, TKP’ye değer katan bütün isimlere karşı sorumluluğumuz ve borcumuz var. 102 yıl sonra böyle bir düzende yaşamak ağrımıza gidiyor. Bu anlamda yol almak, daha fazla yol almak, TKP için onca yıl verilen emeği, somut kazanımlara taşımak istiyoruz. Türkiye’nin en köklü partisiyiz ve bugüne, geleceğe odaklanıyoruz."

 

'Kendimizi sahte çözümlerin parçası haline getiremeyiz'

TKP gerçekten bugün dillendirdiği iddiayı hayata geçirebilecek mi? Türkiye’de AKP karanlığını aşmadan bütün bunlar nasıl gerçekleşecek? 

 

AKP karanlığını gerçekten aşmak için bu düzeni değiştirme iddiasına sahip olmak gerektiğini söyleyen Okuyan, Türkiye’de düzen siyasetinin laik, bağımsız, adil bir ülke yaratabileceği yalanına TKP'nin ortak olamayacağını belirtti. Sömürünün giderek daha da derinleştiği bu günlerde sahte çözümlerin parçası olamayacaklarını ifade etti.

 

'Her tür haksızlık ve soruna ilişkin sözümüz ve yanıtımız var'

 

Ankara’da ve İzmir’de bu etkinliklere devam edeceksiniz. Sonra nasıl devam edilecek?

İstanbul, Ankara ve İzmir'deki etkinliklerle kendileri açısından bir dönemin açılışının gerçekleştiğini söyleyen Okuyan, "Yeni bir haftalık gazete çıkarmaya başladık, yeni binalar ve semt evleri açıyoruz. Mücadeleyi her başlıkta yükseltiyoruz. Okullar açılıyor, mahalle ve işyerlerinde bu düzenin yansıması ve sonucu olan her tür haksızlık ve soruna ilişkin sözümüz ve yanıtımız var. 102 yıl önce büyük bir iddia ve kararlılıkla yola çıkan kurucu yoldaşlarımızın mirasını çarçur etmeyeceğiz." dedi.

 

Okuyan sözlerini "İstanbul’da bizimle birlikte olan dost parti temsilcilerine, gazeteci dostlarımıza, sendika ve dernek temsilcilerine, tüm konuklara teşekkür ederiz." diyerek sonlandırdı.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu