GÜNCEL GELİŞMELER

Müstafi Amiral Cihat Yaycı İzmir’de Mavi Vatanı Anlatacak

İzmir'in kurtuluşunun 100. yılı etkinlikleri kapsamında Müstafi Amiral Cihat Yaycı İzmir'e geliyor. TÜRK DEGS Başkanı Yaycı, 9 Eylül'den Mavi Vatana isimli panelde konuşacak.
 

Adalar ve deniz sınırları konusunda Türk-Yunan geriliminin yükseldiği şu günlerde İzmir, konunun uzmanı bir isim olan Cihat Yaycı'yı ağırlayacak. Müstafi Amiral ve Türk Denizcilik ve Global Stratejiler Merkezi Başkanı Cihat Yaycı, İzmirlilere mavi vatanı anlatacak.

Türk Ocakları İzmir Şubesi tarafından düzenlenecek olan İzmir'in Kurtuluşunun 100. Yılında 9 Eylül'den Mavi Vatana adlı panel 8 Eylül Perşembe akşamı saat 19:00'da Konak'ta bulunan Ege Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek. Açılış konuşmasını Türk Ocakları Genel Başkanı Prof. Dr. Mehmet Öz'ün gerçekleştireceği panelde Türk Ocakları Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Şahingöz, Müstafi Amiral Cihat Yaycı, Katip Çelebi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İbrahim Attila Acar ve Yıldız Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Akif Okur da konuşmacı olarak yer alacak.

Gecede ayrıca İzmir Devlet ve Türk Dünyası Dans ve Müzik Topluluğu da bir konser vererek İzmir'in kurtuluşu coşkusuna ortak olacak. Etkinliğe dair bilgi veren Türk Ocakları İzmir Şube Başkanı Dr. Ömer Alper Erdem, "İzmir'in kurtuluşu, sadece kentimiz için değil milletimizin düşman prangalarını kırışının sembolü olarak Türkiye'nin her köşesi için önemli bir tarihi olaydır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarıyla aziz şehitlerimizden kahraman gazilerimize kadar bu kurtuluşu bize armağan eden ecdadımıza şükranlarımızı bir boç biliriz." ifadelerini kullandı. 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu