GÜNCEL GELİŞMELER

Engelli ebeveynleri için panel ve çalıştay yapıldı

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından 2021’de kurulan Ebeveyn Bilgi ve Eğitim Merkezi, engelli ve ailelerinin güçlendirilmesi için çalışmalarını sürdürüyor. Bugün Tarihi Havagazı Fabrikası’nda yaklaşık 400 ebeveynin katılımıyla panel ve çalıştay düzenlendi. Çalıştaydan çıkan rapor yeni engelli politikaları oluşturulması için ilgili kuruluşlarla paylaşılacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Projeler Dairesi Başkanlığı Engelli Hizmetleri Şube Müdürlüğü’ne bağlı olarak 2021’de açılan Ebeveyn Bilgi ve Eğitim Merkezi, engelli ailelerinin eğitim, bilgi, hizmet ve savunuculuk alanlarında güçlendirilmesi için çalışmalarını sürdürüyor.  Bugün Tarihi Havagazı Fabrikası’nda yaklaşık 400 ebeveynin katılımıyla “Engelli Ebeveynleri için Panel ve Çalıştay” düzenlendi. Çalıştayın açılışında konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Özuslu, “İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak Engelsiz İzmir vizyonumuzla engelli tüm hemşehrilerimizin kentimizde engelsizce yaşayabilmesi için çalışmalarımıza kararlılıkla devam ediyoruz. Engelli çocuğu olan vatandaşlarımızın günlük hayatlarında karşılaştıkları sorunlar, engelli haklarının uygul anmasıyla ilgili sıkıntılardan ve bilinçsizlikten kaynaklanıyor. Engelli politikalarının yetersizliğini görüp açtığımız Ebeveyn Bilgi ve Eğitim Merkezimiz bu bağlamda önemli çalışmalar yürütüyor. İşte bugün sorunların tespiti ve çözüm önerilerine odaklanacağımız bu çalıştay umuyorum ki bundan sonraki çalışmalara ışık tutacaktır” dedi.

Rapor hazırlanacak
Engelsizmir Kongresi 4. Dönem Başkanı Doç. Dr. Levent Köstem ise “Engelsizmir çalışmalarına ilk başladığımızda da bu alanda yer alan herkesi bir araya getirerek ortak akılla başlamıştık ve 12 yıldır da bu ortak akıl toplantılarını Engelsizmir olarak yapmaya çalışıyoruz. Her toplantıdan sonra engelli sorunlarıyla ilgili politikalar geliştirmeye çalışıyoruz. Bugün buraya katılımınız bizim için çok önemli. Engelli çocuğu olan ebeveynlerin sorunlarını konuşmak çok önemli. Buradan alınacak bilgilerle sizlere sunmak üzere bilim kurulumuz tarafından bir rapor hazırlanacaktır” ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Gülgün Erdoğan Tosun moderatörlüğünde düzenlenen panelin konuşmacıları avukat Dr. Jülide Işıl Bağatur ve avukat Cansu Korkmaz oldu. Çalıştayda her katılımcı kendi yaşadığı deneyimi, güçlükleri, destek ihtiyaçları ve çözüm önerilerini sundu. Bu öneriler rapor haline getirilip, ilgili kuruluşlarla paylaşılarak yeni engelli politikalarının oluşturulması sağlanacak.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu