SAĞLIK HABERLERİ

ANOREKSİYA NERVOZA NEDİR

ANOREKSİYA NERVOZA

Kişinin ruhsal problemlere bunalımlara dayalı, yaşam tarzında olumsuz değişikliklere gitmesi beslenmesini azaltması veya beslenmeyi reddetmesi gibi ciddi sonuçlara maruz kalması ve aşırı kilo kaybetmesidir. En çok gençlerde görülen bir hastalıktır. Kişi yediklerini kusmak için parmağını ağzına götürür ve yediklerini çıkarır. Aşırı kilo kaybı başlar.

Şişmanlık Takıntısı- Cinsiyet Reddi

Çocuklarına sevgiyi veremeyen ya da gösteremeyen annelerin çocuklarının bu hastalığa daha sık yakalandığı tespit edilmiştir. Kişi hasta olduğunu kabul etmez. Böyle bir inancı yoktur. Tedavi bu nedenle çok zordur. Hastaların ikili ve çoklu sosyal ilişkileri de bozuktur. Kişiler cinsel kimliklerini kabullenmezler. Cinsel ilgileri sıfıra yakındır. Beden son derece cılızdır. Aşırı bir hareketlilik göze çarpar.

Hiç fazla kilosu olmadığı halde bu psikolojik hastalığa yakalananlarda acayip bir takıntı başlar ve çok fazla kilolu olduklarını düşünürler. Normal kilolarından çok aşağı kilolara indikçe halen şişman olduklarına inanırlar. Yemek yemeyi redderler. Vücut tamamen halsiz düşünce komaya giren hastaların yakınları doktor yardımı ister. Hastaların kendileri doktora gitmek istemezler. Bunu da bir eksiklik olarak görürler.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu